Blogger Nicole Newborn & Kids

Indy shacket met aangepaste kraag

28 december 2023

Een shacket met een kleinere, meer blouse achtige kraag maak je eenvoudig door de aanpassingen in deze blog te volgen.

Benodigdheden

Je hebt geen aanvullende materialen nodig dan wat je altijd gebruikt voor je shacket /  wat staat aangegeven in je patroon. Ik gebruikte voor een heerlijk warme en zachte flanel, deze heb je in verschillende ruitjes en kleurencombinaties. Daarnaast heb je natuurlijk nog knoopjes nodig.

Indy shacket van Beletoile in een geruite katoen flanel

Ik vind het Indy shacket van Bel’Etoile een ideaal patroon voor een stoere look voor mijn zoontje. Het viel me alleen op dat de kraag van het shacket meer getekend is voor een jas/ vest en minder om als blouse te dragen. Ik vind de kraag dan wat te groot. Daarom paste ik deze wat aan.

Qua stof ging ik voor een stoere, winterse look en koos ik voor katoen flanel. De combinatie van een ruit in een mooie herfstkleur, de zachtere flanellen kant en de dikkere structuur van de stof maken het echt een stoer, winters shacket wat mijn zoon graag draagt.

Zo maak je het Indy shacket met aangepaste kraag

Stap 1: pas het patroondeel aan

Pak het patroondeel van de kraag erbij.

Ik heb aan de bovenkant van de kraag 1,5 cm afgehaald om een smallere kraag te krijgen.

Hierdoor valt de kraag nog netjes over de staander heen, maar is hij niet zo groot als bij het reguliere shacket patroon.

Vervolgens knip je je patroondeel uit op de stof (2x).

Stap 2: Volg de werkbeschrijving

Dit is de enige aanpassing die je hoeft te doen!

Vervolgens volg je volledig de werkbeschrijving van het patroon, en heb je uiteindelijk een shacket met een kraag die meer het formaat van een blouse-kraag heeft.

Voor de afwerking van de kraag aan de hals koos ik ervoor om biais van de stof te maken, maar je kunt dit natuurlijk ook doen met standaard biais in een kleur die mooi bij je stof past.

Tenslotte naaide ik er een label in, voor de finishing touch!

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties