Avondkleding/Feestdagen Newborn & Kids Velours / Fluweel Blogger Marin

Glittertop met flared pants

20 december 2018

Een glittertop met flared pants voor de feestdagen!

Deze super zachte stofjes, met een beetje glans en sparkle maken een eenvoudige outfit helemaal feestelijk!

Trend van het moment, deze flaired pants.

Benodigdheden voor deze outfit:

Ik gebruikte onderstaande stoffen, maar die zijn ook nog in andere leuke kleuren te koop!

Patronen:

Ik gebruikte glittertricot voor een top met wijde trompetmouwen en een velours broek. Het naaide allebei weer goed.

Ik heb geen problemen ervaren, behalve dan dat de dochter eigenlijk ook een rokje wilde, maar toen ze het setje eenmaal aan had om te passen, wilde ze het niet meer uit. Zelfs met spelden er nog in, want ‘die broek is zó zacht’

Ik gebruikte voor de top een patroon uit Ottobre, maar ik maakte er mijn eigen versie van. Het origineel had een aangerimpeld taillegedeelte, leuk, maar niet op de broek die ook al uitlopende pijpen heeft. De col heb ik er ook zelf bij verzonnen. Extra hoog, zodat ie lekker ‘valt’.

Het achterpand maakte ik langer dan het voorpand.

Het glittert helaas niet op de foto, maar in het echt wel. Niet overdreven, maar precies feestelijk genoeg.

Ik haalde het voor- en achterpand zo uit de stof.

Van de vouw tot de zelfkant van de stof (niet afgeknipte kant) meet je dan op verschillende plekken, als het dezelfde afstand is, dan weet je zeker dat het recht ligt.

Hier ben ik alweer aan het naaien op de lockmachine. Daar zet ik eigenlijk alles mee in elkaar. De naaimachine zou ook goed kunnen hoor. Ik zou dan stretchnaalden nemen. Om te zorgen dat de kruispunten goed op elkaar komen speld ik die precies op elkaar en naai ik tot (niet te ver, anders onthoofd je hem ;)) de speld. Dan gaat het eigenlijk altijd goed.

De broek is ook een verbouwd patroon. Het origineel heeft zakken, knopen, een tailleband en heupen ;). Dit was het enige patroon dat ik heb met wijde pijpen.

Precies geworden wat ik bedacht had!

Met een kind erin is het setje het leukst.  Ik heb geprobeerd om foto’s van de kleding te maken hangend aan een hangertje of als het op de tafel ligt. Velours en glittertricot is niet fotogeniek of vergevingsgezind … oh ja, fotograaf zijn is een vak 🙂

Model zijn trouwens ook.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties