Blogger Marga Damesmode Warme Stoffen

DIY gewatteerd jasje

3 februari 2022

Dit DIY gewatteerd jasje is gemaakt van kant-en-klaar gewatteerde stof. Het is niet alleen lekker warm maar ook gemakkelijk om zelf te maken. Ik gebruikte voor dit jasje  naaipatroon Vogue 1757 model B: een chique lang jasje in Chanel-stijl.

Benodigdheden voor een DIY gewatteerd jasje

Om dit jasje te maken heb je gewatteerde stof en voeringsstof nodig. Gewatteerde stof kan je zelf maken, maar ook kant-en-klaar kopen.

Naaipatroon Vogue 1757

Het naaipatroon Vogue 1757 is een leuk patroon voor het maken van twee jasjes in Chanel-stijl. Jasje Model A is dik en lijkt op een donzen Chanel-Style jasje. Deze kun je zelf maken door als voering dikke fiberfill te nemen.

Maar we houden het bij deze blog even alleen op jasje B. Dit is een langere jas en ideaal om van gewatteerde stof te maken. Het jasje is dan iets minder dik. Het jasje kleedt af omdat het wat langer is en je kunt het ook met een riem  dragen.

Naaipatroon Vogue 1757 is gemakkelijk te maken voor iemand met gemiddelde naai-ervaring.

Zo maak je een gewatteerd Chanel style jasje

Knip de patroondelen uit en leg deze op de stof en de voeringsstof. Let op de vouwlijn in het rugpand, deze knip je niet door.
Knip ook de riem, de zakken en alvast de randen die je rondom het jasje naait.

Naai de plooien in het achterpand.

De zakjes:

Naai nu de zakjes die je op het voorpand gaat naaien. Naai ze eerst aan de verkeerde kant aan drie zijden dicht, vouw nu naar buiten, pers ze goed en naai ze op de voorpanden. Laat de bovenkant open. Werk ze af met een knoop in het midden.

Voor- en achterpand:

Naai nu de voorpanden aan het achterpand vast. Gewatteerde stof is lastig om te persen. Een extra topstitch over de naden zorgt ervoor dat de naden beter staan.

Naai nu de mouwen en naai de mouwen aan het voor- en achterpand vast.

Voering:

Maak de voering op dezelfde manier als de voorpanden, het achterpand en de mouwen. Naai ze aan elkaar en speldt ze met de verkeerde kant op de verkeerde kant aan het jasje vast. Rijg dit eventueel, dat maakt het gemakkelijker om de randen erom heen te maken.

Naai nu de randen voor de zomen en de randen voor het hele voorpand aan elkaar. Zorg ervoor dat je deze goed hebt verstevigd.

Naai eerst de randen onder de zomen aan het jasje vast.

En nu als laatste de randen aan de hals en de voorpanden. Dit is even lastig want er zit een kleine hoek in de randen waar de v-hals overgaat in de voorpanden. Zorg ervoor dat je dit hoekje goed perst en maak het eventueel eerst even met een proeflapje.

Naai nu de randen om het jasje heen, maak de knoopsgaten, knopen en de riem. Het jasje is nu klaar.

Conclusie DIY gewatteerd jasje

Wat mij betreft kun je dit jasje eigenlijk altijd wel dragen. Casual of wat chiquer; het is maar net wat je eronder draagt.

Qua kleur heb ik mij gehouden aan het naaipatroon, maar gewatteerde stof kiezen met een contrasterende rand van een andere stof zal ook leuk uitpakken.

Ik ben blij met het jasje en vind het naaipatroon een echte aanrader!

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties