Blogger Stephanie Damesmode viscose

De perfecte vintage jurk voor de zomer

8 april 2021

Toen ik op Facebook het blad met de 20 mooiste jurken voorbij zag komen heb ik gelijk contact opgenomen met mijn lokale boekhandel. Ik moest en zou dit blad hebben voor een geweldig mooie zomerjurk. Als eerste wilde ik deze gave jurk maken. De prachtige viscose met tijgerprint is echt perfect voor deze jurk. Valt heerlijk soepel en draagt lekker met de zomer.

Ik neem jullie mee met het maken van deze jurk en laat zien hoe je snel en eigenlijk vrij simpel deze jurk maakt. Het model lijkt namelijk heel moeilijk, maar valt echt reuze mee!

Benodigdheden

Wat heb je nodig voor deze jurk:

Je kan ervoor kiezen om de jurk met de 4 draads locksteek gelijk in elkaar te zetten.
Dit is voor een project altijd stevig genoeg, doordat hij met de 4 draads steek ook 2 keer een stiksteek geeft.

Voor dit project heb ik gekozen om hem eerst met de 3 draads locksteek af te werken en daarna met de naaimachine in elkaar te zetten.

De randen zijn dan mooi afgewerkt en kun je mooi open strijken.

De jurk is vrij wijd vallend bij de taille, vandaar dat hij ook door het model gedragen word met een lint om de taille. Ik vind het leuker om dit te dragen met een riem. Dit geeft wat meer contrast aan de jurk. Wel heb ik er ook een lint bij gemaakt voor als ik toch een keer wil veranderen.

Aan het model van de jurk heb ik niets veranderd. Het enige wat ik heb gedaan is de jurk korter gemaakt. Ik denk zeker wel 15cm. Dit vond ik bij dit model jurk een stuk mooier.
Deze keus kan je natuurlijk zelf maken.

Met het uitzoeken van de stof had ik ijzeren knopen uitgezocht. Dit werd afgeraden door de medewerk(st)er van Budgetstoffen. Deze zouden namelijk te zwaar zijn voor het gebruik met viscose. Vaak is dit namelijk slecht te zien op de foto en dit vond ik dus ook echt super fijn dat ze dit aangaven. Hun hebben daarom deze super mooie parelmoer knopen bij het project uitgezocht en vind deze misschien nog wel veel mooier!

Ik vind dit een heel geslaagd project en hoop jullie weer op meer ideeën te hebben gezet voor naai inspiratie. Mochten jullie nog meer van mijn  projecten willen volgen kunnen jullie altijd even een kijkje nemen op mijn Instagram. De link vind je hier onder.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties