Blogger Stephanie Damesmode chiffon

Blouse met pofmouwen van Silky Chiffon

23 maart 2022

Voor mijn opleiding aan de ‘mode op maat’ opleiding, teken ik veel eigen patronen. Tijdens de opleiding doe ik dit vaak op schaal, maar uiteraard wil ik dit patroon ook wel graag eens in het groot uitwerken. Zo gezegd, zo gedaan!

Benodigdheden

Een blouse van silky chiffon

Chiffon is eerlijk gezegd niet de eerste stof die ik zou kiezen voor een project, maar ik vond  deze stof echt super mooi en hier wilde ik wel wat mee maken. Het naaien van deze stof viel echt reuze mee en het is niet zo doorschijnend. Een prachtige stof die heel tof staat met grote pofmouwen. Laten grote mouwen nu ook helemaal in de mode zijn!

Zo maak je zelf een blouse van Silky Chiffon

Stap 1: het tekenen van het patroon

Als eerste ben ik het patroon gaan tekenen met mijn ‘Mode op maat’ mappen. Aangezien ik er al wat ervaring mee heb, vond ik het niet al te moeilijk. Dit keer wilde ik alleen andere mouwen toevoegen. Ik had een patroon in de kast van McCalls 7998 waarvan ik de mouwen echt heel mooi vind. Deze heb ik daarom toegevoegd aan het patroon. Om de mouwen mooi te laten vallen, heb ik de schouderlengte iets korter getekend, waardoor de mouw mooi op de schouder valt.

Stap 2: Naai de blouse in elkaar

Voor het in elkaar zetten van de blouse heb ik de lockmachine gebruikt. Deze geeft altijd een nette afwerking en aangezien de stof iets doorschijnend is, wilde ik de naden graag zo net mogelijk afwerken. Mocht je geen lockmachine hebben, dan raad ik je aan om met de naaimachine Franse naden te stikken.  Hiermee werk je de stof toch netjes af. Het is alleen even iets meer werk.

De kraag heb ik ook zelf getekend. Deze heb ik iets puntiger gemaakt voor de vintage look. Van origine hoorde er nog een soort vulling in de schouder genaaid te worden. Deze heb ik echter weg gelaten. De schoudervullingen zorgen er namelijk voor dat de mouw omhoog gaat staan en dat is niet helemaal mijn ding.

Conclusie:

Do's

Ik vind silky chiffon minder lastig naaien dan chiffon en het heeft een hele luxe uitstraling. Maak zeker iets moois van deze stof. Ik maakte een blouse, maar het is ook zeker geschikt voor een jurk.

Wat ik vooral leuk vind aan het zelf tekenen van patronen is de vrijheid in eigen keuzes die je kunt maken. Zie je een leuk shirtje dan kun je het zelf tekenen. Je bent niet afhankelijk van tijdschriften of patronen.

Don'ts

Helemaal niks. Gewoon beginnen aan een mooi project met deze stof.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties